Implantat

ESTETIK OCH FUNKTION
God tandhälsa och livskvalitet går hand i hand. Att kunna äta vad du vill, le mot den du möter och tala naturligt är vardagliga handlingar som tyvärr inte är självklara för alla. Att förlora en eller flera tänder av olika anledning är något som kan ske under ett liv. Tänder kan ersättas med kronor, broar eller löstagbara tandersättningar. Vid enstaka eller mer omfattande tandförluster kan man med implantat på ett skonsamt sätt återskapa estetik och funktion.

Tandimplantat ser, känns och fungerar nästan som naturliga tänder. Tandimplantat är titanskruvar som opereras in i käkbenet och på så sätt fungerar som stöd för att fästa en eller flera nya tänder på. Du får bättre tuggförmåga och ett leende som ger dig frihet.

All behandling, från implantatoperation till nya tänder, utförs på TaraDent vilket är praktiskt och tryggt för dig som patient.

IMPLANTATBEHANDLING
Inför behandlingen är planeringen viktig. Alla behandlingar planeras individuellt med undersökning, röntgen, modeller och fotografering. Vi planerar och förklarar hur just din behandling bör genomföras. Efter implantatutredningen får du ett kostnadsförslag på tilltänkt behandling.

Det är viktigt att käkben och eventuellt andra tänder är hela och fria från infektion före behandlingen. Om någon annan behandling behöver utföras först kan det innebära att man avvaktar med implantatbehandlingen för att invänta eventuell läkning.

Precis som med dina naturliga tänder är det viktigt att din(a) nya krona (kronor) eller bro (broar) sköts om samt att du kommer på regelbundna kontroller.

SAMARBETSPARTNERS
Vi använder endast implantat som är väldokumenterade och har mycket goda lyckanderesultat. Vi använder oss av implantat från Nobel Biocare och Straumann. Implantatoperationerna utförs av Peter Ohannessian, Specialisttandläkare i käkkirurgi. Peter kommer till oss på utvalada dagar, tillsammans med sin operationstandsköterska Kathrin. För dig som vill veta mer finns patientinformation att hämta under Implantat och länkar.

Vid estetiskt höga krav eller krävande tandvård kan du få träffa vår tandtekniker på Dental Estetik i Västerås.

Välkommen för en undersökning och implantatkonsultation!